Zoek op de kaart

Koulifiekou Sokodé L ring Kati Bonthe Pie Mary Avédjé Akplolo Tohoun Nyidove Keve Djogbefime Kpeve Kplaba Kotsokope Kondo Kope Zionou Agokpala Agokpe Ayakope Dalave Atikoloe Game Kome Dalia Atitsohoe Lalekpe Gebakui Kpodji Kope Eleme Tsitsakope Yometsin Hounokope Agbave Agoe-Akodessewa Misawome Lakponou Agbadji Hahomegbe Kolo Messiobe Batoumé Apégame Adina Kope Hakedi Kologan Adzakpa Atsanvé Agbavé Sofie Kpeglo Adoukpokope Makumavo Katsave Gamakui Faokpe Fokpe Havouko Datcha Wutegble Vodje Tsravekoe Bakakopé Kodje Kpeledji River Nr 2 Avedze zio Atsave Bodjé Mukanda AFIADEGNIGBA Foulanikope Latho Tomegbe Ikpini Kpekpeta Missawome Edouhoe Asrama Tsave Klikape Loukpe Kope Yeye Tchavade Yoloum Bovoulem Pounda Tomegbe Faring Bena Amoutsi Kokpli Solimbia Tondja Katchenke Aou Mono Gominade Goubi Za-Kpota Allahe in Za-Kpota Za-Kpota II Poutamele Toucountouna Aou Matchatom

verlicht door jullie

Vind uw huis terug

Solar Zonder Grenzen

SOLAR ZONDER GRENZEN is een organisatie van vzw BISZ. SOLAR ZONDER GRENZEN wil ontwikkelingslanden helpen waar het echt moet: door het plaatsen van zonnepanelen voor gemeenschapsdoeleinden zoals ziekenhuizen, scholen, weeshuizen, watervoorzieningen, etc. in dorpen waar geen - of zeer gebrekkig - elektriciteit aanwezig is. De opstart van dit project begon in Togo, ondertussen zijn we al in een tiental landen actief.

In ziekenhuizen zorgen de zonnepanelen ervoor dat een koelkast mogelijk wordt waarin medicijnen en vaccins bewaard worden.  De verlichting aangesloten op de zonnepanelen vervangt de olielampen voor nachtelijke bevallingen en ingrepen. Olielampen stoten naast het slechte licht ook schadelijke stoffen uit voor pasgeborenen.  Door de slechte omstandigheden waarin vrouwen moeten bevallen zijn er nog altijd zeer veel sterfgevallen bij de geboorte van zowel moeder als kind.

In scholen wordt verlichting geïnstalleerd op zonne-energie.  Daardoor wordt het mogelijk gemaakt voor volwassenen om na het werk avondonderwijs te volgen.  80% van de volwassen bevolking is in die landen nog analfabeet. Kinderen maken van het licht gebruik om ’s avonds hun huiswerk te maken en leeraars om de lessen voor te bereiden.  Goed onderwijs is de basis van een goede samenleving.  Verlichting is hierin een essentiële schakel.

SOLAR ZONDER GRENZEN is een uniek project dat niet enkel daadwerkelijk het leven verbetert en menswaardiger maakt van vele mensen in derde wereldlanden, maar ook de toenemende milieuproblematiek aanpakt door het installeren van duurzame energiebronnen.

Samen met bedrijven, vrijwilligers, hogescholen en universiteiten werkt SOLAR ZONDER GRENZEN aan onderzoeksprojecten rond de verbetering van de geïnstalleerde materialen.

Een belangrijke pijler in de visie van SOLAR ZONDER GRENZEN is de kennisoverdracht naar het Zuiden. Daarom is het belangrijk dat de lokale bevolking mee beslist en uitvoert.  Er wordt ook een opleiding voorzien voor enkele lokale mensen over het onderhoud en de werking. Die kennisoverdracht wil SOLAR ZONDER GRENZEN nog verder uitbreiden door middel van de productie-eenheid van zonnepanelen en toebehoren in Togo en door lokale ondernemers te stimuleren en op te leiden tot zelfstandige ‘kioskhouder’.

 

Verdere informatie: www.SolarZonderGrenzen.be

Realisaties

Een lokaal team in Sierra Leone is opgeleid in het installeren en produceren van Zonnekiosken.

lees meer

Nieuws

Deze mensen steunen onze actie. Hun filmpjes en ander nieuws over onze actie kom je hier te weten.

lees meer realisations

Solar zonder grenzen

SMS4Light is een initiatief van Solar Zonder Grenzen.

lees meer   partnersrealisaties